ماه نورد یوتو-۲ از خواب بیدار می شود
به گزارش نکسترو ماه نورد «یوتو-2» چین در آستانه بیدار شدن است تا جست و جوی خویش را بر سطح کره ماه ادامه دهد.
به گزارش روز دوشنبه پایگاه اینترنتی اسپیس، پژوهشگران برنامه اکتشاف ماه چین اعلام کردند: ماه نورد یوتو-۲ که در ماموریت «چانگه-۴» به فضا ارسال شد و در ماه ژانویه سال ۲۰۱۹ بر روی نیمه تاریک ماه فرود آمد، بتازگی بیست و نهمین روز قمری خودرا به انتها رسانده است.
فضاپیمای خورشیدی و سطح نورد چین در روز ۱۹ آوریل به وقت پکن بعد از غروب خورشید خاموش شدند.
این ۲ فضاپیما در مقابل هوای سرد منفی ۱۸۰ درجه سانتی گراد محافظت می شوند. فضاپیما و ماه نورد یوتو-۲ در اوایل ماه مه با طلوع آفتاب بر فراز دهانه Von Kármán باردیگر روشن می شوند.
یوتو-۲ در حال حرکت به سمت شمال غرب قمر زمین بود که به دهانه فون کارمان رسید، این ماه نورد در مجموع ۷۰۸.۹ متر را پیموده است و به وسیله دوربین های پانورامای خود، رادارهای نفوذ کننده به ماه و طیف سنج، اطلاعات زیادی جمع آوری کرده است.
یوتو ۲ بعد از فعال سازی مجدد در ماه مه سفر خودرا به سمت شمال شرقی ادامه خواهد داد محلی که پژوهشگران امیدوارند در آن سنگ های بازالتی کشف کنند تا اطلاعات بیشتری در مورد تاریخچه سطح ماه به دست آورند.
کاوشگر چانگ ئه ۴ چین همراه با ماه نورد «یوتو-۲» سوم ژانویه سال ۲۰۱۹ بر محدوده قطب جنوب و در سمت تاریک کره ماه فرود آمدند و بدین سان اولین کاوشگر مصنوعی ساخته دست انسان بر سمت پنهان ماه فرود آمد.
سمت پنهان ماه، نیمکره ای از ماه است که بطور دائمی از کره زمین رویگردان است.
این ماهواره خدمات زیادی به علوم و تحقیقات فضا کرد.
بذر گیاه پنبه که توسط فضاپیمای چانگ ئه ۴ به کره ماه منتقل شده بود در سطح این سیاره جوانه زد و رکورد رشد نخستین گیاه در سطح ماه را به نام چین ثبت نمود.
وظایف علمی ماموریت چانگ ئه ۴ شامل انجام مشاهدات نجومی رادیویی با فرکانس پایین، بررسی زمین ماه و اشکال زمین این قمر، کشف ترکیب مواد معدنی و ساختار کم عمق سطح ماه و اندازه گیری تابش پرتوی نوترون و اتم های خنثی است.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب